Quotes

Bo van der Meulen: Operamagazine.nl Jun 2023

 (…) Elenora Hu is met recht een aanwinst voor de operawereld. (…) In Paradiso, gekleed in prachtige japonnen (net als alle andere kostuums ontworpen door de scheidende directeur van de Kostuum en Grime afdeling van de Nationale Opera, Robby Duiveman en door de costumiers van de opera gemaakt), straalde zij majestueus als Nitocris in scenes uit Belshazzar en speels en ontwapenend als Dalinda in Ariodante. Haar rijke sopraan zette Elenora in als middel voor expressie, maar de toon en de kleuren bleven altijd mooi en warm. Hopelijk zien we haar de komende jaren met regelmaat in grotere rollen.

Peter de Lint: Trouw Nov 2022

De goed gekozen muziek uit heel veel verschillende soorten operettes werd heerlijk in stijl gezongen door een fantastisch ensemble van Nederlandse zangers. Elenora Hu stal de show – ook acterend – als prinses Galathea. Haar aria Dit is mijn hart uit Millöckers Die Dubarry was een voltreffer. Met groot gevoel voor ritme en schwung begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Aldert Vermeulen. Het plezier dat uit de orkestbak opsteeg was al net zo aanstekelijk als dat op de bühne.

Hein Janssen: Volkskrant Nov 2022

Bij de solisten maken vooral Elenora Hu (dramatische sopraan) als de prinses, Frederik Bergman (zwoele bas-bariton) als koning van Operanië en Jan Castro (heldere tenor) als een van de prinsen Nicola indruk – zowel door hun zang als hun spel.

Zenaida des Aubris: Bachtrack Mar 2022

When I ask a routine question such as “do you do any sports to offset the physical and psychological strain of singing?” often the answer is walking, or doing yoga. Imagine my surprise when, for the first time ever, what I hear from soprano Elenora Hu is that she is a karate black belt holder – as is her entire family!