Biografie

Elenora Hu is een alumna van De Nationale Opera studio in Amsterdam en prijswinnares van onder andere het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2019); de Royal Virginia Zeani Competition (2019); en meest recentelijk de televisie competitie ARIA van OmroepMAX (2021).

In 2021 maakte Elenora haar debuut op het podium van de Nationale Opera en Ballet in de nieuwe productie Anansi van componist Neo Muyanga. In 2022 vertolkte Elenora onder andere de rollen 2nd Woman en 1st Witch in Dido and Aeneas (Purcell) en Prinses Galathea in de nieuwe, hooggeprezen productie Operettaland bij De Nationale Opera. Tevens maakte zij haar debuut in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw bij de ZaterdagMatinee als Catarina in de opera L’Amico Fritz (Mascagni). Op het gebied van oratorium zong zij de sopraansolo’s in Ein Deutsches Requiem (Brahms), de Johannes Passion en de Matthäus Passion (J.S. Bach).

In het voorjaar van 2023 sprong Elenora in voor de rol van Grieving Woman in de nieuwe Opera Forward Festival productie Ändere die Welt. In juni 2023 maakte zij haar rol debuut als 2e Nimf in de opera Rusalka (Dvorak) onder de baton van Joana Mallwitz, terwijl zij tegelijkertijd de rollen van Queen Nitocris uit Belshazzar en Dalinda uit Ariodante (Händel) vertolkte in de nieuwe productie Kings and Queens. Een samenwerking tussen De Nationale Opera studio en het Nederlands Kamerorkest geregisseerd door Christof Loy.

Naast opera heeft Elenora tevens een grote liefde voor de liedkunst. Als recitalist was Elenora onder andere te horen op de podia van TivoliVredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan ’t IJ en de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. In 2021 nam Elenora American Songs Remembered op samen met sopraan Roberta Alexander en pianist Gilbert den Broeder voor het radioprogramma NTR: Opera Live door Hein van Eekert (NPO4). Een collectie liederen en aria’s van Amerikaanse componisten die zelden gehoord wordt in Nederland.

Voor een up-to-date CV en volledige repertoire lijst zie contact.